Katteværnsarbejde

Vidste du at Højby Dyreklinik er dyrlæger for “Min Ven Katten”?

Vi har på Højby Dyreklinik i mange år foretaget et stort arbejde for hjemløse

og nødstedte katte.

Vi var med da Kattens Værn opstartede deres Odense lokalafdeling og internat her i Højby tilbage i 1993.

Siden har vi haft et langt og godt samarbejde med utrættelige Sonja Nielsen, som har viet sit liv til at arbejde med kattene. Heldigvis får Sonja hjælp af mange frivillige, men det er i særklasse hende, der har trukket et stort læs gennem årene – og det vil vi gerne her på denne plads takke hende for!

Men i 2011 valgte Kattens Værn at nedlægge Odenseafdelingen- hvilket var til stor frustration for de mange, der gerne ville hjælpe de hjemløse katte, og som havde været tilknyttet Kattens Værn her i Højby.

Heldigvis dukkede der snart efter et alternativ op – nemlig Min Ven Katten, som nu fungerer på stor set på samme måde som Kattens værn plejede at gøre – men nu med meget større grad af selvbestemmelse, og dermed også større arbejdsglæde for de, som lægger et stort frivilligt arbejde der.

Du kan læse mere om Min Ven Katten her

​​

Hvad består vores bidrag i ?

Vores bidrag fra Højby Dyreklinik går ud på, at vi yder dyrlægehjælp, samt hjælp til blodprøvetestning for FIV/ FeLV, neutralisation, øremærkning samt vaccination af kattene til meget reduceret pris.​​

Desuden fungerer vi som sparringspartner når der er problemer på internatet.

​​

Endelig fungerer Højby Dyreklinik stadig som station for de vildkatte som kattefængerne -, der fungerer under Kattens Værn – indfanger .

De vildkatte, der er raske og som er så heldige at have en menneske, der vil fungere som “fodervært” for dem bliver efter indfangelsen blodprøvetestet for FIV/FeLV, neutraliseret, øremærket og vaccineret inden de sendes tilbage til foderværten.

Dette arbejde er også noget vi udfører til stærkt reduceret honorar.​

Har du husket
Vaccinen?

​Se mere her